RABC demarreert tegen kanker

Hemelvaartweekend (13-16 mei). Traditiegetrouw hét weekend waar velen 1000km voor ‘Kom Op Tegen Kanker (KOTK)’ fietsen. Corona verhindert het ‘samen’ beleven en bewegen. Ook RABC (°1882, oudste fietsclub van België en de op één na oudste nog actieve club van Europa) draagt zijn steentje bij.

Dankzij de nieuwe versoepelingen en de organisatie van ‘Kom Op Tegen Kanker’ zullen de RABC-leden hun sportieve benen insmeren en alles geven uit solidariteit met ieder die met kanker te maken heeft. Het extraatje voor de club -dat er eindelijk na vele maanden van strikte maatregelen terug een pril clubgevoel ontstaat- is zeker meegenomen.

Ook voor onze Brasschaatse schepen van sport, Adinda Van Gerven, is dit een mooie win-win: ‘RABC kan veilig ontwaken én het wetenschappelijk kankeronderzoek krijgt een extra boost; allemaal door gezond samen te bewegen. Dit is mooi!’

Concreet
RABC fietst tijdens het Hemelvaartweekend zoveel mogelijk kilometers bijeen. Ieder km op de fietsteller is 1€ ten voordele van Kom Op Tegen Kanker (KOTK). Streefdoel is minstens 30.000 km te fietsen. Dus minstens 30.000€ steun, …

RABC gaat voor meer!
Iedereen die symbolisch mee wil fietsen, kan een centje bijdragen door storting op rekening BE14 7331 9999 9983 met mededeling: 170004475 gift Bikeaid.be. Vanaf €40 krijg je 45% terugbetaald via je belastingaangifte zodat het je effectief slechts €22 kost.

Samen demarreren tegen kanker!


 

Comments are closed.